Tornar Tornar

El Ministeri de Sanitat i l'Obra Social ”la Caixa” estenen el seu programa d'atenció integral a persones amb malalties avançades a 100 hospitals

Madrid, 1 Juliol 2014

Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Ana Mato, ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, signen un acord per promoure l’atenció sanitària dels col·lectius més vulnerables i per estendre el Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades a 100 centres sanitaris de tot Espanya.

Des del gener del 2009, més de 56.000 pacients i 85.000 familiars han rebut el suport d’aquest programa de l’Obra Social ”la Caixa” a través de 29 equips que treballen a 61 centres sanitaris, i d’uns altres 94 d’atenció domiciliària.

L’Obra Social ”la Caixa” ha destinat a aquest programa un pressupost de 45,3 milions d’euros des que es va posar en marxa el 2007. L’èxit d’aquest innovador programa ha provocat la seva implantació a Mèxic i Honk Kong de la mà d’entitats locals.
 

A més, ”la Caixa” col·laborarà amb el Ministeri en tot un seguit de projectes adreçats a la humanització de la salut i la millora de la qualitat assistencial de tota mena de col?lectius: CaixaProinfància, Incorpora, Violència: Tolerància Zero, Gent Gran, «Parlem de drogues», CiberCaixa Hospitalàries, KitCaixa Ingenium i «Mirem pels seus drets, amb ulls d’infant».

La inversió de l’Obra Social ”la Caixa” en el desenvolupament de tots els seus projectes de promoció de la salut entre col·lectius vulnerables puja a 20,8 milions d’euros el 2014.

«La salut és el bé més preuat, i a l’Obra Social ”la Caixa” estem fermament compromesos a garantir l’atenció sanitària de les persones que passen situacions difícils. Volem ser al costat de tots ells, des de la infància hospitalitzada fins a les persones que pateixen una malaltia avançada i es troben a la fase final de la seva vida», ha assenyalat Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària ”la Caixa”.

 

 

Més informació a la nota de premsa

Notícies relacionades