Tornar Tornar

La bellesa captiva. Petits tresors del Museu del Prado. CaixaForum Barcelona

Barcelona, 15 Juliol 2014

El Museo del Prado i l’Obra Social ”la Caixa” presenten La bellesa captiva. Petits tresors del Museo del Prado, la segona gran exposició sobre les col·leccions del museu que es presenta a CaixaForum Barcelona després de l’èxit de la presentació de Goya. Llums i ombres el 2012.

Aquest nou projecte, concebut com una prolongació de l’exposició celebrada fa un any al mateix Museo del Prado, proposa un recorregut inèdit per l’excel·lència de les seves col·lecciones a través de la millor i més àmplia selecció d’obres de la seva col·lecció que mai s’hagi presentat fora del museu. Amb la característica comuna que han estat executades en petit format, s’han reunit 135 obres mestres que ofereixen al visitant una experiència completa del Prado a través de totes les seves escoles i en tota la seva extensió cronològica, des de finals del segle II dC amb l’escultura d’Atena Pàrtenos, fins a Goya i el segle XIX amb Fortuny.

Durant més de cinc mesos, a més de relatar detalladament la història de l’art que proposa el museu, l’exposició permetrà apreciar la tècnica acurada i el refinament culte que va assolir el treball dels noms essencials que configuren la identitat i la qualitat del Prado, com el Bosch, Ticià, Jan Brueghel el Vell, el Greco, Velázquez, Rubens, Poussin i Madrazo, entre molts d’altres. L’exposició és fruit de la col·laboració establerta entre l’Obra Social ”la Caixa” i el Museo Nacional del Prado des de l’any 2011 per a l’organització conjunta d’exposicions.

La bellesa captiva. Petits tresors del Museo del Prado es podrà visitar del 16 de juliol de 2014 al 5 de gener de 2015 a CaixaForum Barcelona (av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8). 

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades