Tornar Tornar

Mediterrani. Del mite a la raó. CaixaForum Madrid

Madrid, 24 Juliol 2014

Del Pròxim Orient a Egipte i d’allà a Grècia i més tard a Roma, el Mediterrani va ser la via de comunicació de creences, idees, coneixements i formes culturals que van tenir una influència que s’allarga fins als nostres dies.

La nova exposició arqueològica organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, Mediterrani. Del mite a la raó, reuneix una col·lecció excepcional d’obres de l’antiguitat grecollatina a l’entorn d’un tema comú: la creació de l’esperit europeu.

L’exposició explica l’evolució del pensament entre els segles VI aC i IV dC a través d’una selecció de 165 obres gregues i llatines -escultures, relleus, ceràmiques, frescos, mosaics i joies, procedents de museus europeus-, entre les quals destaquen col·leccions públiques de Grècia i Itàlia.

Les obres mostren l’evolució des d’un Mediterrani explicat a través dels viatges mítics d’Ulisses, Jàson i Hèracles -heroi mediterrani reverenciat per la majoria de pobles riberencs-, fins a l’ordenació de l’espai humà, propi de les ciutats colonials gregues, i una concepció de l’home, dotat d’ànima, que assumeix les virtuts i vicissituds dels antics herois que sobreviuen en el nostre imaginari.

Mediterrani. Del mite a la raó, podrà visitar-se a CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36) del 25 de juliol de 2014 al 5 de gener de 2015.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema