Tornar Tornar

L'Obra Social ”la Caixa” presenta a Benidorm el programa de prevenció del consum de drogues

Alacant, 17 Setembre 2014

Avui 17 de setembre, s’inaugura l’exposició itinerant Parlem de drogues a la plaça de Sus Majestades los Reyes de España. L’exposició, organitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de Benidorm, es podrà visitar fins al 18 d’octubre de 2014.

El programa Parlem de drogues té com a objectiu sensibilitzar i prevenir els joves davant les drogues, tema que s’aborda de manera integral mitjançant l’oferiment de recursos d’informació, orientació i formació a les famílies, la comunitat educativa, els professionals de la salut i els joves.

Segons l’Enquesta Estatal sobre l’Ús de Drogues en l’Ensenyament Secundari del 2012 (ESTUDES), l’alcohol i el tabac, seguits del cànnabis continuen sent les drogues que més consumeixen els estudiants espanyols. Seguidament vénen, per aquest ordre, els hipnosedants (amb recepta o sense), la cocaïna, l’èxtasi, els al·lucinògens, les amfetamines, els inhalables volàtils i l’heroïna, que se situa en l’últim lloc.

El programa Parlem de drogues de la Fundació ”la Caixa” ha estat guardonat amb el Premi Reina Sofia contra les drogues, en la categoria de Tasca Social, pel fet de ser un projecte de prevenció basat en els efectes de les drogues en el cervell, la salut i el comportament de les persones.

L’exposició interactiva Parlem de drogues, dividida en nou àmbits, invita a reflexionar a l’entorn d’una sèrie de conceptes bàsics sobre les drogues, alerta dels perills que suposa consumir-les i proporciona tota la informació necessària per prendre decisions responsables.

Els eixos d’aquest programa es posen en marxa també a Internet a través del web www.parlemdedrogues.org, un portal a disposició del professorat i l’alumnat de secundària, que ofereix una visita en 3D a l’exposició interactiva Parlem de drogues.

Parlem de drogues també facilita un telèfon gratuït d’orientació i suport (900 222 229), com també una guia de prevenció dirigida a famílies amb fills d’entre 11 i 18 anys.

En el marc d’aquest programa, l’Obra Social ”la Caixa” ha organitzat l’exposició interactiva Parlem de drogues, que avui presenta a Benidorm a l’envelat instal·lat a la plaça de Sus Majestades los Reyes de España.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades