Tornar Tornar

Enllaços recomanats

eduCaixa

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Més de 1.500 alumnes catalans aprenen a crear entorns interactius a través d’un nou projecte de robòtica i tecnologies creatives

Barcelona, 14 Octubre 2014

Impulsem la robòtica. Tecnologies creatives a l’aula és un nou i innovador programa d’aprenentatge impulsat per l’Obra Social ”la Caixa” en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. S’adreça a escoles que vulguin incorporar la tecnologia emergent a l’aula, de manera que els alumnes adquireixin bases de programació, electrònica i mecànica.

Es tracta d’un projecte que s’ha començat a impartir aquest curs 2014-2015 a 52 centres de secundària de Catalunya seleccionats pel Departament d’Ensenyament en el qual participen més de 1.500 alumnes de 3r i 4t d’ESO i 100 professors prèviament formats.

L’experiència es basa en un kit estructurat en quatre blocs que giren al voltant de les tecnologies creatives. Un dels blocs conté la placa Arduino, un microcontrolador que permet mantenir la connexió directa entre el món físic i el món virtual, ideat per crear programes digitals multidisciplinaris que controlen elements interactius.

Impulsem la robòtica. Tecnologies creatives a l’aula neix del Programa Ciència en Societat de l’Obra Social ”la Caixa” i es promou a través d’eduCaixa, amb l’objectiu d’apostar per l’ús de la tecnologia com a eina creativa a les escoles.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades