Tornar Tornar

La Junta d’Andalusia, la Fundació Bancària ”la Caixa” i la Fundación Cajasol presenten Atarazanas: un espai de diàleg amb Amèrica

Sevilla, 19 Desembre 2014

La presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, i el president del Grup ”la Caixa”, Isidre Fainé, han presentat avui al costat de l’arquitecte Guillermo Vázquez Consuegra el projecte per a la conversió de les Reales Atarazanas de Sevilla en un espai de diàleg amb Amèrica. Han assistit a l’acte de presentació el conseller d’Educació, Cultura i Esport de la Junta d’Andalusia, Luciano Alonso; l’alcalde de Sevilla, Juan Ignacio Zoido; el director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró, i el president de la Fundación Cajasol, Antonio Pulido.

La Fundació Bancària ”la Caixa” invertirà 10 milions d’euros en la rehabilitació i la conversió de les Reales Atarazanas en un nou equipament cultural. Per la seva banda, la Fundación Cajasol serà l’encarregada de gestionar el centre durant els 20 anys de durada de la nova concessió administrativa, instrumentada per la Junta d’Andalusia, i invertirà anualment 400.000 euros en la seva gestió i programació. Per la seva banda, l’administració cultural andalusa complementarà aquest compromís amb l’aportació de mitjans personals i materials per al desenvolupament de l’activitat i funcionament del centre.

Conceptualment, el projecte convertirà les Reales Atarazanas en un espai per a la trobada amb el continent americà i la seva cultura, un escenari per a l’exhibició, el debat i el pensament d’Amèrica a Europa.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades