Tornar Tornar

Els objectes parlen. Col·leccions del Museo del Prado. CaixaForum Saragossa

Saragossa, 3 Febrer 2015

«Els objectes parlen», deia el filòsof Martin Heidegger reflexionant sobre la mirada dels artistes i la capacitat que tenen de dignificar allò que mostren en les seves obres. L’exposició que organitzen conjuntament l’Obra Social ”la Caixa” i el Museo Nacional del Prado -en el marc de la col·laboració estable que han acordat ambdues institucions en l’àmbit expositiu i educatiu- parafraseja el filòsof i ofereix un recorregut, tant geogràfic com cronològic, per les col·leccions del Museo del Prado per aproximar els espectadors als objectes que ens envolten, que utilitzem de manera natural, automàticament o conscientment, i que formen part essencial de la nostra vida.

Els objectes parlen reuneix una selecció de 60 pintures i objectes de les principals escoles -espanyola, flamenca, italiana i francesa- d’entre els segles XVI i XIX, i ens descobreix la importància dels objectes a l’hora de fer-nos entendre el que ens vol transmetre l’artista o bé el valor identificatiu que tenen respecte del personatge representat: des del seu estrat social i la iconografia de déus i sants, fins a la transformació de l’objecte com a peça de col·leccionisme.

La mostra inclou obres mestres d’artistes com Francisco de Goya, Peter Paulus Rubens, El Greco, Luca Giordano, Joaquim Sorolla, Bartolomé E. Murillo, Francisco de Zurbarán, Josep de Ribera i Jan Brueghel el Vell, i arriba a CaixaForum Saragossa després del seu pas pels centres de l’Obra Social ”la Caixa” a Lleida, Girona i Tarragona, on ha estat visitada per més de 81.000 persones.

Els objectes parlen. Col·leccions del Museo del Prado es podrà visitar a CaixaForum Saragossa (Av. de Anselmo Clavé, 4) del 4 de febrer al 17 de maig de 2015.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades