Tornar Tornar

19è FotoPres ”la Caixa”. Nova imatge documental. CaixaForum Madrid

Madrid, 13 Febrer 2015

Amb més de tres dècades a l’esquena, el veterà certamen FotoPresla Caixa” es reinventa en aquesta última edició. N’és el resultat l’exposició que es presenta, per primera vegada, a CaixaForum Madrid: deu exposicions en una, deu aproximacions personals a la fotografia documental que qüestionen i expandeixen l’estatus de la imatge com a reflex de la realitat.

Els projectes, inèdits, aborden aspectes diversos de la societat actual -el territori, les perifèries, la identitat, la violència o les fronteres-, utilitzant formats que desborden la imatge tradicional i inclouen el vídeo, la documentació, la instal·lació o la convivència del projecte en xarxes socials.

Aquests deu projectes s’han pogut dur a terme gràcies a una de les ajudes rebudes en la dinovena edició del certamen. En la seva aposta per la imatge i el seu paper en el món contemporani, l’Obra Social ”la Caixa” ha comptat amb la col·laboració de l’agència Magnum Photos, els fotògrafs de la qual han exercit de tutors dels seleccionats. A més de donar suport a la creació, FotoPres ”la Caixa” inclou l’exhibició del resultat en aquesta mostra, així com també l’edició d’un llibre, que cada un dels fotògrafs ha pogut preparar amb total llibertat. Els autors seleccionats són Arnau Blanch, Rebecka Bíró i Victoria Montero, Jon Cazenave, el grup format per Borja Larrondo, Pablo López-Learte i Diego Sánchez, El Cíclope Mecánico, Gerardo Custance, Mattia Insolera, Sebastián Liste, David Mocha i el col·lectiu NOPHOTO.

19è FotoPres ”la Caixa”. Nova imatge documental. es podrà visitar a CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36) del 13 de febrer al 7 de juny de 2015.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema