Tornar Tornar

L’Obra Social “la Caixa” en col·laboració amb l'Autoritat Portuària i l'Ajuntament de Cartagena inauguren l’exposició Hi havia una vegada... la parla!

, 27 Febrer 2015

Hi ha comunicació a diferents nivells i amb diferents complexitats i intensitats; fins i tot n’hi ha a escala microscòpica. Els animals es comuniquen. No obstant això, tenir la capacitat d’articular pensaments i sentiments, i poder expressar-los davant altres éssers és una facultat únicament dels humans. Això és el que ens caracteritza com a espècie.

Hi havia una vegada… la parla! és una exposició que se centra en l’origen i l’evolució del llenguatge i que explica quan i com va aparèixer la capacitat de parlar en els nostres avantpassats, quines parts del cos humà la van fer possible, els aspectes essencials que caracteritzen el llenguatge humà i la manera com ha evolucionat.

L’exposició, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” en col·laboració amb l’Autoritat Portuària i l’Ajuntament de Cartagena, convida a reflexionar sobre alguna cosa tan usual i imprescindible i, a la vegada, tan complexe en la nostra vida diària com es la parla.

Els tres blocs en els que es divideix la mostra ?la comunicació en els éssers vius; la parla: un avantatge de l’evolució; llenguatge més que un codi de signes?permeten al visitant viure l’experiència d’una aranya mascle en el ritual del festeig, inhalar aromes generades com a mitjà de defensa o territorialització, simular la veu d’un neandertal o fer servir diferents dispositius de comunicació com els sms.

Hi havia una vegada… la parla! podrà visitar-se a la carpa instal·lada al Port de Cartagena (davant Plaza Héroes de Cavite) del 27 de febrer al 7 d’abril de 2015.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades