Tornar Tornar

CosmoCaixa explicat per joves de secundària

Barcelona, 4 Març 2015

CosmoCaixa Barcelona posa en marxa el programa Explainers, una iniciativa pionera que van implementar els principals museus de la ciència dels Estats Units i que des del 1969 és el programa estrella de l’Exploratorium de San Francisco.

El seu objectiu principal és apropar el coneixement als visitants del museu a partir d’explicacions guiades fetes per estudiants voluntaris de secundària.

Vuit estudiants de secundària van participar en la prova pilot duta a terme el curs 2013-2014, i aquest curs, en el marc del Districte de Coneixement de Sarrià – Sant Gervasi, 30 estudiants han posat a prova els seus coneixements i els seus dots divulgatius en matèria científica. Els bons resultats obtinguts en la prova s’han traduït en la possibilitat d’oferir la participació en aquest programa a les escoles de Barcelona.

Des de principis de curs i fins al 27 d’abril, els caps de setmana el públic que visiti la Sala de la Matèria de CosmoCaixa Barcelona trobarà que són joves estudiants els qui dinamitzen l’exposició permanent del Museu de la Ciència, amb la finalitat d’atreure visitants de totes les edats als diferents mòduls perquè experimentin i explorin les propostes que s’hi presenten.

La tectònica de plaques, el moviment brownià, la pressió hidrostàtica, etc. són conceptes que esdevenen entenedors gràcies a l’explicació dels joves Explainers. Una experiència enriquidora i diferent tant per al públic com per a aquests joves.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades