Tornar Tornar

Sorolla. El color del mar. CaixaForum Saragossa

Saragossa, 12 Març 2015

El mar és el tema per excel·lència de la pintura de Joaquim Sorolla. Nascut a València el 1863, la seva vida va estar estretament vinculada als paisatges de la costa valenciana, de les illes Balears i del nord d’Espanya, que va saber captar amb una mestria extraordinària.

Sorolla. El color del mar indaga la mirada del pintor, la seva particular manera de pintar el «natural» i d’utilitzar el color, i se centra en un grup d’obres dedicades al tema favorit i més popular de la seva pintura: el mar.

L’exposició es compon de més de 60 obres, sobretot teles, i es completa amb taules o cartons, fàcilment transportables, en què Sorolla prenia apunts del natural i que són imprescindibles per comprendre els seus mètodes de treball. També s’hi exhibeixen alguns objectes personals i correspondència del pintor. La mostra, organitzada per la Fundación Museo Sorolla en col·laboració amb l’Obra Social ”la Caixa”, s’ha pogut veure prèviament a Madrid, Barcelona, Santa Cruz de Tenerife, Las Palmas de Gran Canària i Palma arriba ara a CaixaForum Saragossa. Es tracta d’ un recorregut per l’obra del pintor valencià que segueix un mateix fil conductor: el viatge de Sorolla des de la natura fins a la pintura. Per a la seva exhibició a Saragossa, l’Obra Social ”la Caixa” ha preparat un innovador i complet programa d’activitats complementàries, entre les que destaquen les visites poètiques, els concerts, els tallers, els cursos de pintura i les conferències. 

Sorolla. El color del mar es podrà visitar a CaixaForum Saragossa (Av. de Anselmo Clavé, 4) del  13 de març al 21 de juny de 2015

 

Més informació a la nota de premsa en PDF


Notícies relacionades