Tornar Tornar

Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians. Palència

Palència, 18 Març 2015

Què fa que un objecte quotidià esdevingui un heroi ocult? Ens envolten centenars d’estris que s’han fabricat milions de vegades i que se’ns han fet indispensables en el dia a dia. En essència, no s’han inalterat durant dècades i han mantingut el seu valor i la seva rellevància de manera inqüestionable. Són clàssics quotidians, però, com a productes industrials, encarnen ideals de la modernitat que encara avui són rellevants: economia de materials, funcionalitat i durabilitat.

Organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palencia,  Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians, reivindica davant el públic general el llegat d’inventors desconeguts, ens apropa a les seves creacions i les analitza sota quatre aspectes: innovació, producció, evolució i inspiració.

Amb un plantejament pedagògic i dirigida a fomentar la creativitat i reconèixer la importància de l’emprenedoria, la mostra proposa tres itineraris: tecnològic, artístic i històric-social al voltant de 27 d’aquests objectes quotidians que s’han convertit en imprescindibles en el nostre dia a dia. Cadascun d’aquests itineraris compta amb recursos perquè el professorat i els alumnes puguin treure el màxim profit a l’experiència. Històries que permeten extreure conclusions molt interessants sobre encertades estratègies creatives i empresarials, o sobre com l’atzar ha convertit en productes massius i d’èxit invents que es van concebre com una cosa completament diferent. Per a la seva exhibició a l’Estat espanyol, la mostra també detalla què s’amaga darrere alguns objectes propis de la cultura espanyola, com són el ventall o el càntir.

Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians es podrà visitar a la carpa instal·lada a la Plaça del Salón de Isabel II del 18 de març al 19 d’abril de 2015.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades