Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” organitza una observació pública de l’eclipsi de sol del 20 de març a Madrid i Pamplona

Madrid, 19 Març 2015

MADRID

 

El Planetari de Madrid i l’Obra Social ”la Caixa” han organitzat una observació pública de l’eclipsi parcial de sol d’aquest divendres 20 de març, si les condicions atmosfèriques són favorables. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure la cultura científica i apropar el coneixement a la ciutadania.

A Madrid l’eclipsi començarà a les 9.04 hora oficial peninsular, i serà a les 10.08 hora peninsular quan s’esdevindrà el màxim de l’eclipsi.

Es proporcionarà a tots els assistents unes ulleres especials d’eclipsi i s’habilitarà un bateria de telescopis de l’Agrupació Astronòmica de Madrid amb els filtres i els mitjans adequats per a una observació segura. 

S’instal·larà un distribuïdor de senyal de vídeo d’alta definició perquè les televisions (fins a un màxim de 16) puguin captar la imatge del telescopi del Planetari de Madrid.

 

Nota de premsa de l’observació de l’eclipsi a Madrid

 

PAMPLONA

El Planetari de Pamplona, l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundación Caja Navarra han organitzat una observació pública de l’eclipsi parcial de sol d’aquest divendres 20 de març, si les condicions atmosfèriques són favorables. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure la cultura científica i apropar el coneixement a la ciutadania.

A Pamplona l’eclipsi començarà a les 9.10 hora oficial peninsular, i serà a les 10.15 hora peninsular quan tindrà lloc el màxim d’ocultació, aproximadament un 70 %. El fenomen astronòmic acabarà a les 11.25 h.

Es proporcionarà a tots els assistents unes ulleres especials d’eclipsi i s’habilitarà un bateria de telescopis de la Red  Astronavarra amb els filtres i els mitjans adequats per a una observació segura.

A més, a la sala de conferències del Planetari, sota el guiatge dels nostres experts, oferirem informació continuada sobre el que són els eclipsis, el Sol, el sistema solar i la retransmissió de tot l’eclipsi.

 

 

Nota de premsa de l’observació de l’eclipsi a Pamplona

Notícies relacionades