Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” presenta l’exposició Experiment Any 2100. Què ens espera a la Terra del futur? a CosmoCaixa

Barcelona, 19 Març 2015

Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Ignasi López, director del Departament de Ciència de la Fundació Bancària ”la Caixa”, han presentat avui a CosmoCaixa l’exposició Experiment Any 2100. Què ens espera a la Terra del futur? La mostra endinsa el visitant en l’aventura d’explorar, sempre des d’un punt de vista científic, com pot ser el nostre futur, tot identificant les anomenades megatendències, els grans canvis que es produeixen lentament en el si de la societat i que ens indiquen cap a on sembla que ens dirigim.

Quants serem, com viurem, de què viurem o com podrem afrontar els grans desafiaments que se’ns presenten són algunes de les preguntes a les quals s’intenta donar resposta en Experiment Any 2100. Explorarem el futur estudiant quatre grans tendències per al segle XXI: Superpoblació, Megaciutats, Recursos naturals i Societat del coneixement, sense oblidar que entre tots podem aconseguir un futur millor.

Entre les peces destacades de l’exposició hi ha una rèplica del cotxe de DeLorean de la pel·lícula Retorn al futur o una maqueta d’un ascensor espacial, un invent que el 1979 Arthur C. Clarke assegurava que seria una realitat 50 anys després (sota la més absoluta incredulitat dels assistents a l’anunci), a més de mòduls i jocs interactius, peces icòniques del film Blade Runner o el model de la nau Valley Forge de la pel·lícula Naus silencioses.

La mostra es basa en els estudis prospectius duts a terme per l’Agència Europea del Medi Ambient i que van ser publicats en l’informe The European Environment, State and Outlook 2010. Assessment of Global Megatrends. Aquesta exposició podrà visitar-se a CosmoCaixa Barcelona (Isaac Newton, 26) fins al 31 de gener de 2016

 

  

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades