Tornar Tornar

L’Obra Social “la Caixa” i la Fundació Cajasol presenten, en col·laboració amb l'Ajuntament de Cadis, l’exposició Hi havia una vegada... la parla!

Cadis, 29 Abril 2015

Hi ha comunicació a diferents nivells i amb diferents complexitats i intensitats; fins i tot n’hi ha a escala microscòpica. Els animals es comuniquen. No obstant això, tenir la capacitat d’articular pensaments i sentiments, i poder expressar-los davant altres éssers és una facultat únicament dels humans. Això és el que ens caracteritza com a espècie.

Hi havia una vegada? la parla! és una exposició que se centra en l’origen i l’evolució del llenguatge i que explica quan i com va aparèixer la capacitat de parlar en els nostres avantpassats, quines parts del cos humà la van fer possible, els aspectes essencials que caracteritzen el llenguatge humà i la manera com ha evolucionat.

L’exposició, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació Cajasol , en col·laboració amb l’Ajuntament de Cadis, convida a reflexionar sobre alguna cosa tan usual i imprescindible i, a la vegada, tan complexe en la nostra vida diària com es la parla.

Els tres blocs en els que es divideix la mostra -la comunicació en els éssers vius; la parla: un avantatge de l’evolució; llenguatge més que un codi de signes- permeten al visitant viure l’experiència d’una aranya mascle en el ritual del festeig, inhalar aromes generades com a mitjà de defensa o territorialització, simular la veu d’un neandertal o fer servir diferents dispositius de comunicació com els sms.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades