Tornar Tornar

268 estudiants d’Àvila parlen sobre drogues en el debat «Parlem de drogues» de l’Obra Social ”la Caixa”

Àvila, 13 Maig 2015

És cert que perdem neurones quan consumim drogues? Les addiccions són hereditàries? Hi ha una predisposició genètica per al consum de drogues? Aquestes són algunes de les qüestions que estudiants de secundària de la província d’Àvila han preparat per al debat amb Rafael Maldonado, catedràtic de Farmacologia de la Universitat Pompeu Fabra, sobre el consum de drogues i les seves conseqüències.

L’objectiu del debat, que s’emmarca dins el programa «Parlem de drogues» de l’Obra Social ”la Caixa”, Premi Reina Sofia contra les Drogues 2009, és la prevenció del consum de drogues a través de la ciència. Es tracta d’un programa educatiu de caràcter innovador basat en el coneixement de la neurobiologia de l’addicció i dels efectes del consum de drogues en el cervell, la salut i el comportament de les persones.

El programa educatiu «Parlem de drogues» ha facilitat eines als professors d’educació secundària perquè puguin reforçar la prevenció del consum de drogues que han dut a terme amb els alumnes a través dels programes acreditats de prevenció escolar a Castella i Lleó (Discover i Construint Salut), a partir de l’aprenentatge científic de les bases neurobiològiques de l’addicció i dels efectes de les drogues sobre el cervell, el cos i el comportament.

A més, l’Obra Social ”la Caixa” ha desenvolupat un recurs educatiu virtual que permet abordar la prevenció del consum de drogues en el terreny educatiu, i que a Castella i Lleó ha reforçat els programes de prevenció escolar Discover i Construint Salut que s’hi estan desenvolupant, en una acció coordinada tant de forma presencial com virtual a través del web www.parlemdedrogues.org.

268 estudiants de secundària, que prèviament han desenvolupat durant el curs els programes acreditats, han preparat a classe el debat i, durant aquest, els joves han traslladat els seus dubtes i inquietuds al Dr. Maldonado. El debat constitueix el resultat final després d’un període de preparació i de reflexió a classe.

Han participat en el debat estudiants dels següents centres educatius, on s’han desenvolupat els programes Discover i Construint Salut: Colegio Asunción de Nuestra Señora, Colegio Santa Teresa, IES José Luis López Aranguren, Colegio Reina Fabiola, Colegio Divina Pastora, IES Hermenegildo Martín Borro i Colegio Juana Pimentel.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

 

Notícies relacionades