Tornar Tornar

Invents. Idees que canvien vides. CaixaForum Lleida

Lleida, 20 Maig 2015

Al món viuen més de 7.000 milions de persones, però la majoria dels esforços de les empreses van dirigits a invents exclusius pensats per al 10% de la població, la que té més poder adquisitiu per comprar-los i les necessitats bàsiques cobertes.

Mentrestant, enginyers, estudiants, cooperants i emprenedors d’arreu del món, dissenyen artefactes innovadors per millorar l’accés a l’aigua, l’energia, la salut o les tecnologies de la informació per aquells que més ho necessiten, per als 4.000 milions de persones que viuen amb menys de 8 dòlars al dia.

Aquestes iniciatives, dutes a terme sense ànim de lucre, proporcionen solucions per a les poblacions més vulnerables dels països en desenvolupament, ajudant a les economies més pobres, reduint al mínim impacte ambiental, augmentant la inclusió social, millorant l’atenció sanitària i, fins i tot, salvant vides. Són petites enginys que resulten clau per pal·liar greus problemes ecològics, socials i econòmics.

L’exposició Invents. Idees que canvien vides mostra com solucions innovadores, econòmiques i senzilles poden ajudar a millorar les vides de milers de persones.  Concretament, la mostra reuneix una selecció dels invents més revolucionaris aplicats a països de l’Àfrica, l’Àsia i l’Amèrica Llatina i ofereix al visitant el seus prototips i les seves grans petites històries.

Comissariada per José María Medina, director de Prosalus i expresident de la Coordinadora d’ONG per al Desenvolupament, la mostra es podrà visitar a CaixaForum Lleida fins al 19 de juliol.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades