Tornar Tornar

L’Obra Social “la Caixa” i l’Ajuntament de Conca presenten l’exposició El bosc. Molt més que fusta

Conca, 21 Maig 2015

Els boscos són els ecosistemes terrestres amb més biodiversitat del món. Conserven el patrimoni genètic de milers de milions d’anys d’evolució. A la península Ibèrica, en matèria de boscos, hi són representats gairebé tots els paisatges europeus i n’és el resultat una de les biodiversitats més importants d’Europa.

Els nostres arbres regulen la humitat i la temperatura, mantenen en funcionament el cicle de l’aigua, purifiquen l’aire, afavoreixen la formació d’humus i protegeixen de l’erosió. A aquestes funcions cal afegir les associades a l’aprofitament dels boscos com a recurs i el gran valor sociocultural que tenen per als éssers humans.

Com funciona un arbre? Com es fa l’humus? Què és la fusta? Des dels humils cucs de terra, imprescindibles en la fabricació d’humus, fins als arbres, protagonistes indiscutibles, aquesta exposició fa un recorregut pel complex ecosistema anomenat bosc.

La  mostra també recull les principals espècies arbòries de la península, la seva ecologia i la seva vinculació a l’ésser humà,  a través d’una singular col·lecció, a més de presentar cinc dels arbres més singulars de la península Ibèrica.

L’exposició El bosc. Molt més que fusta, es podrà visitar al Parc San Julián de Conca, del 21 de maig al 23 de juny de 2015.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades