Tornar Tornar

Temps del Romànic. Art, vida i consciència. CaixaForum Tarragona

Tarragona, 4 Juny 2015

Un viatge un miler d’anys enrere. Temps del Romànic. Art, vida i consciència porta l’espectador als segles XI, XII i XIII per tal que vegi, escolti, olori i, en definitiva, entengui com eren les persones darrera les pedres, els poderosos eclesiàstics i els senyors mitjançant recursos audiovisuals i interactius.

La mostra s’inspira en el conjunt del romànic català per apropar el visitant a la Catalunya d’aquesta època, oferint una lectura polièdrica, fresca i actual d’aquell temps i d’aquell patrimoni, crucial en la història de Catalunya i d’Europa. Mitjançant recursos audiovisuals i interactius, la mostra permet copsar l’estètica d’una època, els avenços tècnics i la innovació del conjunt del Romànic: un element patrimonial únic, singular dins i fora del nostre país.

La mostra està organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat i l’Obra Social ”la Caixa”, en el marc del programa Romànic Obert, una línia d’actuació conjunta iniciada l’any 2009 per a la conservació i difusió d’aquest important llegat patrimonial català.

Temps del Romànic. Art, vida i consciència es podrà visitar del 5 de juny al 16 d’agost de de 2015 a CaixaForum Tarragona

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades