Tornar Tornar

Més de 1.000 voluntaris i 6.500 infants en situació de vulnerabilitat participen en el Dia del Voluntari de “la Caixa”

Barcelona, 6 Juny 2015

La Fundació Bancària ”la Caixa” organitza el Dia del Voluntari en una acció conjunta a 36 ciutats amb la participació de 1.000 voluntaris i 6.500 nens i nenes en risc d’exclusió social, coincidint amb el 100 aniversari de l’Obra Social ”la Caixa”.

A Catalunya, les Associacions de Voluntaris de ”la Caixa” han organitzat simultàniament a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, jornades d’activitats artístiques i esportives en les que han participat prop de 1.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat. A Barcelona la celebració ha tingut lloc al Parc del Poblenou, on prop de 100 voluntaris han realitzat activitats artístiques, atlètiques i recreatives en les que han participat més de 300 infants en situació de vulnerabilitat.

El 35,4 % dels menors de 16 anys que resideixen a Espanya viuen sota el llindar de la pobresa. Una realitat que dificulta que aquests infants es desenvolupin en els diferents àmbits de les seves vides, i  que no tinguin oportunitats per descobrir els seus talents innats i convertir-los en un valor per a la seva formació i el seu futur laboral.

Davant d’aquesta situació, ”la Caixa” ha dedicat el Dia del Voluntari de ”la Caixa” 2015 a impulsar tallers artístics, activitats esportives, culturals i mediambientals perquè els petits visquin noves realitats que els aportin alegria, que fomentin la seva creativitat i els seus potencials, i que els portin a experimentar noves formes d’enriquir-se en l’àmbit personal, social i cultural.

El Dia del Voluntari de ”la Caixa” suma esforços entre tots els voluntaris treballadors de l’entitat, en actiu i jubilats, i els seus familiars i amics, juntament amb les entitats socials que ja col·laboren amb el programa CaixaProinfància de l’Obra Social ”la Caixa”, que treballa per evitar l’exclusió social de menors en situació de vulnerabilitat.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades