Tornar Tornar

Els objectes parlen. Col·leccions del Museo del Prado. Cadis

Cadis, 9 Juny 2015

«Els objectes parlen», deia el filòsof Martin Heidegger reflexionant sobre la mirada dels artistes i la capacitat que tenen de dignificar allò que mostren en les seves obres.

L’exposició que organitzen conjuntament l’Obra Social ”la Caixa”, la Fundación Cajasol i el Museo Nacional del Prado -en el marc de la col·laboració estable que han acordat en l’àmbit expositiu i educatiu- parafraseja el filòsof i ofereix un recorregut, tant geogràfic com cronològic, per les col·leccions del Museo del Prado per aproximar els espectadors als objectes que ens envolten, que utilitzem de manera natural, automàticament o conscientment, i que formen part essencial de la nostra vida.

Els objectes parlen reuneix una selecció de 60 pintures i objectes de les principals escoles -espanyola, flamenca, italiana i francesa- d’entre els segles XVI i XIX, i ens descobreix la importància dels objectes a l’hora de fer-nos entendre el que ens vol transmetre l’artista o bé el valor identificatiu que tenen respecte del personatge representat: des del seu estrat social i la iconografia de déus i sants, fins a la transformació de l’objecte com a peça de col·leccionisme.

La mostra inclou obres mestres d’artistes com Velázquez, Rubens o Ribera. Quatre d’aquestes pintures –El cardenal de Goya, Álvarez Sotomayor d’Esteve, La Immaculada Concepció de Murillo i Vanitas de Pietro Negri- s’exposen per primera vegada en el context d’aquesta mostra ja que han pogut ser contemplades en les seus anteriors. L’exposició arriba a Cadis després del seu pas pels centres de l’Obra Social ”la Caixa” a Saragossa, Lleida, Girona i Tarragona, on ha estat visitada per 150.000 persones.

Els objectes parlen. Col·leccions del Museo del Prado. es podrà visitar a la Casa de Iberoamérica, Cadis de l’11 de juny al 20 de setembre de 2015.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades