Tornar Tornar

Investigadors del programa RecerCaixa demostren l'eficàcia d'un derivat del te verd per combatre el dolor neuropàtic

Girona, 22 Juny 2015

Els resultats d’aquesta recerca obren una nova estratègia terapèutica en el tractament d’aquest tipus de dolor, un problema que sovint no respon a la medicació ordinària i que redueix la qualitat de vida dels afectats, ja que pot provocar quadres d’ansietat, estrès i depressió.

Les causes més freqüents del dolor neuropàtic són les lesions medul·lars, la lumbociatàlgia, la causàlgia i la cervicàlgia, però també pot ser originat per altres patologies, com la neuropatia diabètica.

Segons dades de l’Institut Guttmann, es calcula que la incidència a Espanya de la lesió traumàtica de medul·la espinal és de 2,5 per cada 100.000 habitants i any (aproximadament mil persones a l’any). A aquesta quantitat s’han d’afegir les lesions no traumàtiques de medul·la espinal, que representen un 25% de les d’origen traumàtic.

A Catalunya es produeixen entre 140 i 160 casos nous cada anyde lesió de medul·la espinal. La prevalença de persones amb lesió de medul·la espinal és de 500 per cada milió d’habitants. El 54% de les lesions traumàtiques de medul·la espinal afecten joves d’entre 16 i 30 anys d’edat, i la causa principal són els accidents de trànsit.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades