Tornar Tornar

Jo veig el que tu no veus. Una gràfica de l’autisme a CaixaForum Madrid

Madrid, 25 Juny 2015

CaixaForum Madrid presenta l’exposició Jo veig el que tu no veus. Una gràfica de l’autisme, en què es mostra l’excepcionalitat creativa i la imaginació desbordant d’algunes persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA) a través d’obres de diferents disciplines artístiques.

L’exposició reuneix un conjunt de més de cinquanta obres d’artistes amb TEA, d’una banda, de l’associació alemanya AKKU (Autisme, Art i Cultura), que dóna suport als creadors d’aquest col·lectiu, i de l’altra, d’artistes nacionals de la Federació Catalana d’Autisme i Asperger (FECCA) i d’altres entitats membres de la Confederación Autismo España com ara Autismo Burgos, Asociación Pauta o Argadini.

L’espai s’organitza en cinc àmbits: «Un món a mida» fa al·lusió a la necessitat de crear universos propis; «Posar ordre» se centra en la fixació en dispositius i processos mecànics; «Mira’m» recull la mirada sobre ells mateixos i els altres; «Jo sóc aquí» plasma la seva manera d’estar al món, i «El món en paraules i nombres» mostra un particular ús plàstic dels llenguatges verbal i numèric.

Els comissaris de l’exposició són Clara Laguillo i l’il·lustrador Miguel Gallardo, autor de llibre il·lustrat i posterior documental María y yo, en el qual parla sobre les particularitats de l’autisme de la seva filla María, en un episodi de vacances a les illes Canàries. El dibuixant acaba de publicar María cumple 20 años, còmic en què explica també la seva relació amb la seva filla.

La mostra ha estat impulsada per l’Obra Social ”la Caixa”, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Autisme i Asperger i l’associació alemanya AKKU.

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

 

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema