Tornar Tornar

L’art mochica de l’antic Perú. Or, mites i rituals. CaixaForum Madrid

Madrid, 2 Juliol 2015

Entre els anys 200 i 850 dC es van desenvolupar a les valls i els deserts de la costa nord del Perú una sèrie de cacicats i regnes d’una gran complexitat cultural.

Les societats mochica ofereixen un cas veritablement singular de desenvolupament cultural, econòmic i polític, segles abans de l’expansió dels inques. Van ser les primeres societats estatals a l’hemisferi sud, van inventar una de les metal·lúrgies i terrisseries més avançades del món, van construir autèntiques muntanyes de toves per dur a terme les seves pràctiques religioses, i amb ells hi va haver un enorme creixement de la població i de les seves capacitats productives.

L’Obra Social ”la Caixa” presenta L’art mochica de l’antic Perú. Or, mites i rituals, exposició que aprofundeix en la manera d’entendre i organitzar el món de les societats que van sorgir al Perú abans de la dominació inca mitjançant 200 peces d’art mochica procedents del Museo Larco de Lima (Perú) que inclouen ceràmiques, joies i objectes cerimonials de metalls preciosos, tèxtils i objectes d’ús ritual de fusta, pedra, conquilla i os.

L’art mochica de l’antic Perú. Or, mites i rituals es podrà visitar a CaixaForum Madrid (Paseo del Parado, 36) del 2 de juliol al 4 d’octubre de 2015

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema