Tornar Tornar

Cicle Tres narratives Llenguatge. Col·lecció ”la Caixa” Art Contemporani.

Barcelona, 16 Juliol 2015

Podem explicar i classificar l’art contemporani mitjançant un relat únic i cronològic, com s’ha fet amb tot l’art anterior? No seria més oportú plantejar una simultaneïtat de relats que permetessin acostar-nos a la creació actual des de diferents punts de vista? Aquest és el plantejament de Tres narratives, el cicle d’exposicions que ha presentat aquesta temporada l’Obra Social ”la Caixa” a la Sala 2 de CaixaForum Barcelona a partir de la seva col·lecció d’art contemporani.

El poeta, assagista, crític i director de museus Enrique Juncosa s’ha capbussat a la Col·lecció ”la Caixa” i ens ofereix noves interpretacions sobre els fons de l’entitat. Juncosa s’inspira en algunes estructures narratives actuals del món de la literatura o el cinema per presentar un cicle de tres exposicions a partir de tres conceptes que uneixen l’obra d’artistes contemporanis.

Després de Participació i Memòria, Juncosa presenta la tercera de les mostres, Llenguatge, que aplega l’obra d’una sèrie d’artistes d’herència minimalista que incideixen en les qüestions formals: Donald Judd, Agnes Martin, Giovanni Anselmo, Bruce Nauman, Juan Uslé, Xavier Grau, Peter Halley, Jonathan Lasker, Tony Cragg, Richard Deacon, Andreas Gursky i Hiroshi Sugimoto. L’exposició inclou l’obra This You, primera performance del consolidat artista Tino Sehgal a Espanya, en la qual una cantant interactuarà amb els espectadors durant tot el temps que duri la mostra a CaixaForum Barcelona.

Tres narratives. Llenguatge. Col·lecció ”la Caixa” Art Contemporani es podrà visitar del 17 de juliol al 27 de setembre de 2015 a CaixaForum Barcelona (av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades