Tornar Tornar

Enllaços recomanats

CaixaForum Madrid

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Les col·leccions del Louvre, Joan Miró, les obres mestres de la Phillips Collection i Alvar Aalto conviuran a CaixaForum Madrid la temporada 2015-2016

Madrid, 9 Setembre 2015

L’Obra Social ”la Caixa” presenta la programació del seu centre social i cultural a Barcelona per a la temporada 2015-2016, marcada per una oferta cultural global dissenyada per a tots els públics.

Dues grans exposicions consecutives duran a CaixaForum Madrid obres excepcionals del Museu del Louvre. Dibuixant Versalles mostra, per primer cop des del segle XVIII, els cartons i els dibuixos preparatoris que Charles Le Brun va fer per al Palau de Versalles, que gràcies a ”la Caixa” s’han restaurat expressament per a aquesta mostra. El segon projecte en col·laboració amb el museu parisenc, Dones de Roma, aprofundirà en el divers i destacat paper de les dones en la societat romana.

L’estiu del 2016, els grans noms de la història de la pintura s’instal·laran a CaixaForum Madrid. Goya, Cézanne, Manet, Courbet, Sisley, Van Gogh, Degas, Picasso, Modigliani, Kandinski, Pollock i Rothko hi seran presents gràcies a Converses, una selecció de les millors obres de la Phillips Collection de Washington.

L’art del segle XX serà representat en la programació amb dues exposicions més. La primera és Miró i l’objecte. Organitzada juntament amb la Fundació Joan Miró, suposa la primera monogràfica que investiga sobre aquesta faceta d’un dels artistes més influents del segle passat. La seguirà una col·lectiva comissariada per l’artista portuguès Julião Sarmento a partir de les col·leccions de ”la Caixa”, el MACBA i la Fundació Gulbenkian.

Dues de les línies programàtiques consolidades en els últims anys -l’arquitectura i la fotografía- també seran representades per dues mostres. En primer lloc, la gran retrospectiva dedicada a l’arquitecte i dissenyador finlandès Alvar Aalto, i en segon lloc, la mostra Cinc minuts, que reuneix els millors retrats del fotoperiodista Pedro Madueño.

La temporada també es detindrà en projectes de tipus social, entre els quals destaca My world, dut a terme juntament amb l’Organització de les Nacions Unides, i Una expo més, que dóna veu a col·lectius vulnerables perquè desenvolupin projectes artístics.

Una programació en línia amb el model CaixaForum, amb set centres socials i culturals que durant l’any passat van rebre un total de 2,3 milions de visitants. L’Obra Social ”la Caixa” hi va programar 42 exposicions a l’entorn de 24 temàtiques diferents. CaixaForum Madrid va acollir 1.332 activitats, que van rebre el suport de més de 768.082 visitants.

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema