Tornar Tornar

Enllaços recomanats

CaixaForum Zaragoza

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Les col·leccions del Louvre, El Greco, Georges Méliès i mestres de la pintura italiana conviuran a CaixaForum Saragossa la temporada 2015-2016

Saragossa, 15 Setembre 2015

L’Obra Social ”la Caixa” presenta la programació del seu centre social i cultural a Saragossa per a la seva segona temporada, marcada novament per una oferta cultural global dissenyada per a tots els públics.

Grans noms de la història de l’art coincidiran a CaixaForum Saragossa aquest nou curs. Entre aquests destaca El Greco. La mirada de Rusiñol, mostra que presenta l’artista cretenc com a paradigma de la modernitat, i que ho exemplifica mitjançant l’estudi de la influència que va tenir en el pintor Santiago Rusiñol, autèntic ambaixador d’El Greco al nostre país.

L’Obra Social ”la Caixa” presentarà en exclusiva a Saragossa una exposició que reuneix obres mestres de la història de la pintura italiana, amb artistes com Canaletto, Tiepolo, Ricci o Diziani. Es tracta d’una selecció exquisida d’obres de la Gemäldegalerie de Berlín, que viatgen fora de la capital alemanya comptades vegades.

Un altre projecte excepcional és Dones de Roma, que portarà a CaixaForum Saragossa una selecció d’obres procedents del Museu del Louvre i permetrà aprofundir en el variat i destacat paper que va tenir la dona en la societat romana.

En aquesta segona temporada, la programació de l’entitat prestarà una atenció especial a les formes artístiques més característiques del segle XX, com ara la fotografia i el cinema. S’hi exhibirà una gran retrospectiva sobre el primer mag del cinema, Georges Méliès, en un viatge al fascinant món d’un dels creadors més importants de la història del cinema a través d’objectes originals i projeccions.

També s’inaugurarà la primera mostra col·lectiva resultat del renovat certamen FotoPres ”la Caixa”, amb l’exhibició dels deu projectes seleccionats.

La temporada es detindrà en dos projectes de tipus social: Invents. Idees que canvien vides, que mostra una sèrie d’objectes clau per a la millora de la qualitat de vida als països en vies de desenvolupament, i Jo veig el que tu no veus, una exposició que parla de l’excepcionalitat creativa d’algunes persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA).
 

La programació està en línia amb el model CaixaForum, que disposa de set centres socials i culturals, els quals van acollir un total de 2,3 milions de visitants durant la temporada 2014-2015. L’Obra Social ”la Caixa” hi va programar 42 exposicions a l’entorn de 27 temàtiques diferents. Des de la seva posada en marxa al juny de 2014, CaixaForum Saragossa ha acollit 1.071 activitats, i la programació del centre s’ha vist recolzada per méés de 458.000 visitants.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades