Tornar Tornar

Sorolla. Apunts a la sorra. CaixaForum Lleida

Lleida, 16 Setembre 2015

Un Sorolla en ple procés creatiu. El nou projecte conjunt entre la Fundació Museu Sorolla de Madrid i l’Obra Social ”la Caixa” descobreix al gran públic una faceta de la producció del pintor valencià encara força desconeguda, quasi gens explorada i gairebé sempre considerada com a mer suport per a l’estudi d’obres concretes de la seva producció pictòrica. Els dibuixos que va fer són essencials per aprofundir en el coneixement de la seva obra pictòrica, com una part del procés creatiu, com a esbossos preparatoris, però també com a expressió artística amb personalitat pròpia.

La selecció de dibuixos, procedents de la col·lecció conservada al Museu Sorolla i la majoria dels quals no han estat exposats mai fins ara, ofereix un punt de vista complementari sobre l’evolució artística del pintor en què es percep les inquietuds essencials, l’estètica i els reptes que es planteja en cada moment.

Les més de 120 obres incloses a l’exposició -dibuixos, notes de color i grans teles- formen la mostra més complerta dedicada a aquesta faceta del pintor valencià.  Sorolla. Apunts a la sorra és, en definitiva, una invitació a descobrir l’extraordinari talent de Sorolla coma dibuixant.

 

Sorolla. Apunts a la sorra. es podrà visitar a CaixaForum Lleida (Blondel, 3)  del 17 de setembre de 2015 al 10 de gener de 2016.


Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades