Tornar Tornar

L'Obra Social ”la Caixa” i el Museo del Prado organitzaran conjuntament quatre grans exposicions en els pròxims quatre anys

Madrid, 2 Octubre 2015

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, i el president del Patronat del Museo del Prado, José Pedro Pérez Llorca, han signat un conveni per enfortir en els pròxims anys la seva aliança estratègica.

L’acord entre ambdues institucions es concreta en l’organització conjunta de quatre nous projectes expositius en els pròxims quatre anys en centres CaixaForum i en altres equipaments culturals del país.

Gràcies a aquesta col·laboració, el 2017 es presentarà a CaixaForum Saragossa una exposició dedicada a la relació entre Goya i el seu amic Martín Zapater, la correspondència dels quals es conserva al Museo del Prado, i el 2018 una exposició sobre Velázquez i el Segle d’Or a CaixaForum Barcelona.

El conveni inclou dos projectes més que es podran veure en un mínim de sis ciutats espanyoles. Aquestes exposicions seran de contingut transversal i pedagògic, inspirades en el programa educatiu conjunt L’art d’educar, que ambdues institucions han renovat i ampliat per incloure també l’etapa de batxillerat.

Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, ha manifestat: «Col·laborar amb una entitat com el Museo del Prado ens permet continuar avançant en el camí de mutu enriquiment que junts estem recorrent aquests últims anys. Per a nosaltres, és una satisfacció i també una ajuda d’inqüestionable valor en el nostre compromís de contribuir al creixement i al benestar de les persones mitjançant la divulgació de la cultura».

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades