Tornar Tornar

Els objectes parlen. Col·leccions del Museo del Prado. Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife, 14 Octubre 2015

«Els objectes parlen», deia el filòsof Martin Heidegger reflexionant sobre la mirada dels artistes i la capacitat que tenen de dignificar allò que mostren en les seves obres. L’exposició que organitzen conjuntament l’Obra Social ”la Caixa”, la Fundación CajaCanarias i el Museo Nacional del Prado -en el marc de la col·laboració estable que han acordat en l’àmbit expositiu i educatiu- parafraseja el filòsof i ofereix un recorregut, tant geogràfic com cronològic, per les col·leccions del Museo del Prado per aproximar els espectadors als objectes que ens envolten, que utilitzem de manera natural, automàticament o conscientment, i que formen part essencial de la nostra vida.

Els objectes parlen reuneix una selecció de 60 pintures i objectes de les principals escoles -espanyola, flamenca, italiana i francesa- d’entre els segles XVI i XIX, i ens descobreix la importància dels objectes a l’hora de fer-nos entendre el que ens vol transmetre l’artista o bé el valor identificatiu que tenen respecte del personatge representat: des del seu estrat social i la iconografia de déus i sants, fins a la transformació de l’objecte com a peça de col·leccionisme.

La mostra inclou obres mestres d’artistes com Velázquez, Rubens o Ribera. L’exposició arriba a Santa Cruz de Tenerife després del seu pas pels centres de l’Obra Social ”la Caixa” a Saragossa, Lleida, Girona i Tarragona, i la Casa de Iberoamérica de Càdis on ha estat visitada per 150.000 persones.

Els objectes parlen. Col·leccions del Museo del Prado. es podrà visitar a l’Espai Cultural CajaCanarias (Plaça del Patriotismo, 1 | Santa Cruz de Tenerife) del 14 d’octubre de 2015 al 16 de gener de 2016.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades