Tornar Tornar

Pedro Madueño. Cinc minuts. Retrats periodístics, 1977-2015. CaixaForum Madrid

Madrid, 22 Octubre 2015

«El retrat és el gènere més complet, l’essència mateixa de la fotografia.» Testimoni excepcional de tres dècades de periodisme, l’obra realitzada per Pedro Madueño per al diari La Vanguardia ens parla d’una perspectiva única sobre el que és el retrat periodístic. Les seves fotografies són un referent, per la capacitat per aprofundir en la psicologia dels personatges, pel rigor de la composició i per l’instint que el porta a descobrir noves perspectives i punts de vista diferents en un temps rècord: cinc minuts en els que ha de trobar la imatge perfecta.

La seva obra també posa en relleu una preocupació per factors purament fotogràfics, com ara els jocs de llum i ombres o la densitat de la imatge. Pedro Madueño. Cinc minuts. Retrats periodístics, 1977-2015, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, aplega 44 retrats de figures de la literatura i el periodisme (Terenci Moix, Baltasar Porcel, Juan Marsé, John Irving) i l’espectacle, l’art i la fotografia (Francesc Català-Roca, Antoni Tàpies, Eduardo Chillida, Nazario, Pina Bausch, Ferran Adrià, José Tomás).

Pedro Madueño. Cinc minuts. Retrats periodístics, 1977-2015. es podrà visitar del 23 d’octubre de 2015 al 10 de gener de 2016 a CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36).

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Per demanar les fotos sense marca d’aigua, clica aquí. (servei disponible exclusivament per als mitjans professionals)

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema