Tornar Tornar

Enllaços recomanats

RecerCaixa

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Es crea un web educatiu pioner per potenciar les habilitats comunicatives dels infants menors d’un any

Barcelona, 23 Novembre 2015

L’eina, adreçada a pares i educadors infantils, exposa els coneixements científics més recents en aquest àmbit i proposa maneres d’interactuar basades a observar i respondre als interessos dels infants per reforçar-ne l’aprenentatge del llenguatge i estimular-ne la comunicació durant l’etapa prelingüística.

La iniciativa forma part d’un projecte de recerca del programa RecerCaixa liderat per investigadors de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i de la Universitat de Barcelona (UB), els quals han demostrat com les estratègies comunicatives que mostren els infants en aquesta etapa, com ara la integració entre les vocalitzacions i el gest d’assenyalar, són rellevants per al seu desenvolupament lingüístic i social futur.

El web està disponible en obert en català, castellà i anglès, inclou una àmplia galeria de vídeos i de material didàctic de caràcter divulgatiu, i en el seu desenvolupament hi ha participat un grup dels millors experts internacionals en aquest àmbit.

El projecte pot contribuir també a detectar precoçment perfils de risc per dur a terme accions preventives que ajudin a reduir la presència de dificultats de comunicació i de llenguatge en edats més avançades.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades