Tornar Tornar

L’Obra Social “la Caixa” i l'Ajuntament de Ourense inauguren l’exposició Hi havia una vegada... la parla!

Orense, 2 Desembre 2015

Hi ha comunicació a diferents nivells i amb diferents complexitats i intensitats; fins i tot n’hi ha a escala microscòpica. Els animals es comuniquen. No obstant això, tenir la capacitat d’articular pensaments i sentiments, i poder expressar-los davant altres éssers és una facultat únicament dels humans. Això és el que ens caracteritza com a espècie.

Hi havia una vegada? la parla! és una exposició que se centra en l’origen i l’evolució del llenguatge i que explica quan i com va aparèixer la capacitat de parlar en els nostres avantpassats, quines parts del cos humà la van fer possible, els aspectes essencials que caracteritzen el llenguatge humà i la manera com ha evolucionat.

L’exposició, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ourense, convida a reflexionar sobre alguna cosa tan usual i imprescindible i, a la vegada, tan complexe en la nostra vida diària com es la parla.

Els tres blocs en els que es divideix la mostra -la comunicació en els éssers vius; la parla: un avantatge de l’evolució; llenguatge més que un codi de signes- permeten al visitant viure l’experiència d’una aranya mascle en el ritual del festeig, inhalar aromes generades com a mitjà de defensa o territorialització, simular la veu d’un neandertal o fer servir diferents dispositius de comunicació com els sms.
 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

Què en sabem de la covid persistent?

Un Debat CaixaResearch analitzarà el que coneixem d’aquesta afecció amb múltiples símptomes que experimenta entre el 10 i el 20% de la població en recuperar-se de la malaltia inicial per COVID-19.

La Fundació ”la Caixa” explora el que sabem sobre la covid persistent en un nou Debat CaixaResearch