Tornar Tornar

Enllaços recomanats

IDIBELL

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L’empremta dactilar epigenètica, clau per als pacients amb càncer que no responen als tractaments estàndards

Barcelona, 2 Febrer 2016

Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Manel Esteller, director del programa d’epigenètica i biologia del càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), han presentat avui un estudi pioner sobre la predicció epigenètica de la resposta als fàrmacs per a l’optimització de la teràpia del càncer en malats que ja no responen als tractaments estàndards.

L’estudi, que es desenvoluparà al llarg de dos anys, compta amb l’impuls de l’Obra Social ”la Caixa”, que hi destina 301.600 euros. Aquesta nova investigació vol definir marcadors de metilació de l’ADN en línies cel·lulars de càncer de còlon, pulmó, pàncrees i cervell, per tal de predir la resposta a nous tractaments.

Els resultats de la recerca beneficiaran directament cent malalts participants en el projecte clínic, i han de ser la clau per a l’aplicació de la millor teràpia a cada pacient per tal d’allargar i millorar la seva qualitat de vida i disminuir l’impacte de toxicitat del seu tractament.

El càncer és la primera malaltia causant de mortalitat a Occident, juntament amb les malalties cardiovasculars. Cada any al món vuit milions de persones moren a causa del càncer, 100.000 a Espanya i unes 17.000 a Catalunya. L’estudi se centrarà inicialment en els tumors de còlon i pulmó, per la seva elevada incidència, així com els de pàncrees i cervell, a causa de l’alta mortalitat d’aquests últims.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades