Tornar Tornar

Georges Méliès. La màgia del cinema. CaixaForum Saragossa

Saragossa, 3 Febrer 2016

«Les pel·lícules tenen el poder de capturar els somnisGeorges Méliès (1861-1938) va introduir la màgia i la ficció al cinema quan aquest encara estava a les beceroles i era gairebé només documental.

La contribució del cineasta francès al setè art és fonamental. Va ser dibuixant, mag, director de teatre, actor, decorador, tècnic i també productor, realitzador i distribuïdor de més de 500 pel·lícules entre el 1896 i el 1912. Va regnar en el món del gènere fantàstic i del trucatge cinematogràfic durant gairebé vint anys, abans de caure en l’oblit i la ruïna econòmica, que el van portar a destruir els negatius de totes les seves pel·lícules.

L’Obra Social ”la Caixa” presenta Georges Méliès. La màgia del cinema, la primera gran mostra al nostre país dedicada al primer il·lusionista del cinema. Inclou més de 140 objectes -pel·lícules, fotografies, dibuixos, pòsters i aparells- així com 23 films, amb especial atenció per Le voyage dans la Lune (1902).

La mostra s’ha dut a terme amb la col·laboració de La Cinémathèque Française, que compta amb la col·lecció més important a escala mundial d’objectes de Méliès. Com és habitual en les exposicions que programa l’Obra Social ”la Caixa”, s’ha previst una àmplia i renovada programació d’activitats complementàries, entre les quals destaquen les projeccions de films al voltant de Méliès i l’aragonès Segundo de Chomón i una activitat participativa online perquè el visitant creï la seva pròpia pel·lícula inspirant-se en els trucs d’aquest mestre del setè art.

Georges Méliès. La màgia del cinema. es podrà visitar del 4 de febrero a 8 de maig de 2016 a CaixaForum Saragossa (Av. de Anselmo Clavé, 4)


Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades