Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Fundació Wassu-UAB

Compartir-ho

Imprimir la notícia

El Parlament de Gàmbia aprova la primera llei que prohibeix la Mutilació Genital Femenina

Barcelona, 5 Febrer 2016

Les investigacions realitzades per la Fundació Wassu-UAB amb el suport de l’Obra Social ”la Caixa” a Gàmbia han fet possible la promulgació d’aquesta nova llei havent demostrat científicament que la MGF és perjudicial per a la salut.

Aquest és un pas històric en la eradicació d’una pràctica ancestral que afecta a un 75% de dones i nenes del país, i més tenint en compte que fa 15 anys el Govern gambià va prohibir qualsevol treball de sensibilització sobre les mutilacions genitals femenines.

Paral·lelament a les investigacions científiques, la Fundació Wassu-UAB ha impulsat la formació de 1.280 professionals de la salut, 1.464 estudiants de ciències de la salut, 1.293 llevadores tradicionals i 995 líders comunitaris/àries a tot el país.

Els últims resultats demostren una reducció en el suport a la continuació de la pràctica (un 25,4% de professionals en contrast amb un 42,5% al 2009) i una millora en el reconeixement de les conseqüències per a la salut de la pràctica (un 62,3% en contrast amb un 40,9% del 2009).

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades