Tornar Tornar

Miró i l’objecte. CaixaForum Madrid

Madrid, 9 Febrer 2016

«Servir-me de les coses trobades per atzar diví, ferros, pedres, com em serveixo d’un signe esquemàtic dibuixat per atzar sobre el paper o d’un accident esdevingut també per atzar. Només és això, aquesta guspira màgica el que importa en l’art.» Al llarg de tota la seva trajectòria artística, el procés creatiu de Joan Miró (Barcelona, 1893 – Palma de Mallorca, 1983) es pot llegir a partir de la relació que estableix amb l’objecte, des de les seves primeres pintures fins a les escultures de bronze, passant pels collages i els assemblages.

Miró i l’objecte, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació Joan Miró i comissariada per William Jeffett, aprofundeix per primera vegada de manera monogràfica en aquesta indagació de Miró al voltant de l’objecte, tot rastrejant-ne la presència i l’evolució en totes les etapes artístiques. El visitant hi descobrirà el Miró que va desafiar la pintura i que, precisament mitjançant el diàleg amb l’objecte, va contribuir a una transformació cabdal de la concepció de l’art.

La mostra presenta un total de 109 obres entre pintures, ceràmiques i escultures, procedents del fons de la Fundació Joan Miró i de les principals col·leccions públiques i privades d’Europa i Amèrica, a més d’una selecció d’objectes originals que l’artista va col·leccionar al llarg de la seva vida.

Coincidint amb l’exposició, CaixaForum Madrid acollirà un simposi internacional sobre l’artista i l’escultura del segle xx. A més, per primera vegada tindrà lloc una retransmissió en línia en directe d’una visita guiada a la mostra.

Miró i l’objecte es podrà visitar a CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36) del 10 de febrer al 22 de maig de 2016.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema