Tornar Tornar

El pes d’un gest. La mirada de Julião Sarmento a les col·leccions Gulbenkian, MACBA i ”la Caixa”. CaixaForum Barcelona

Barcelona, 10 Febrer 2016

«Aquesta exposició d’objectes no és sinó un cos gegantí, fet real per la suma de les parts que el componen. És també un cos que es desitja i la urgència del qual és inevitable. I és, a més a més, un cos que per definició es presenta i endevina com el temps d’un sospir o el pes d’un gest.»

En la nova exposició de CaixaForum Barcelona, l’artista portuguès Julião Sarmento proposa una instal·lació conceptual, una obra d’obres. Ho fa a partir de 67 obres escollides de les col·leccions del MACBA, la Fundação Calouste Gulbenkian i “la Caixa“. N’és el resultat El pes d’un gest, exposició que té un triple atractiu.

És una aproximació a l’art portuguès, tan desconegut entre nosaltres malgrat la proximitat i l’afinitat cultural, amb noms com ara João Onofre, Rui Chafes, Gabriel Abrantes, Augusto Alves da Silva, Jorge Barradas, José de Almada Negreiros i Joaquim Rodrigo.

És també una invitació a veure amb nous ulls l’art internacional de les últimes dècades a partir d’algunes obres essencials de les tres col·leccions: Juan Muñoz, Sigmar Polke, Miroslaw Balka, Rodney Graham, Gerhard Richter, Robert Rauschenberg, Rita McBride, Robert Morris, Rachel Whiteread, Giuseppe Penone, Richard Serra, Robert Gober, Carl Andre, Ignasi Aballí, Francis Alÿs o Philip Guston. I, finalment, és una invitació a descobrir el món de Julião Sarmento: el seu interès per la literatura i el cinema, la seva preocupació per la seducció i la violència, i el despullament progressiu, la cerca de formes essencials.

El pes d’un gest. La mirada de Julião Sarmento a les col·leccions Gulbenkian, MACBA i ”la Caixa”. Lloc es podrá visitar a CaixaForum Barcelona (av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8) de l’11 de febrer al l’1 de maig de 2016.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades