Tornar Tornar

La Fundación Cajasol i l’Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Algeciras presenten l’exposició El bosc. Molt més que fusta

Cadis, 17 Febrer 2016

Els boscos són els ecosistemes terrestres amb més biodiversitat del món. Conserven el patrimoni genètic de milers de milions d’anys d’evolució. A la península Ibèrica, en matèria de boscos, hi són representats gairebé tots els paisatges europeus i n’és el resultat una de les biodiversitats més importants d’Europa.

Els nostres arbres regulen la humitat i la temperatura, mantenen en funcionament el cicle de l’aigua, purifiquen l’aire, afavoreixen la formació d’humus i protegeixen de l’erosió. A aquestes funcions cal afegir les associades a l’aprofitament dels boscos com a recurs i el gran valor sociocultural que tenen per als éssers humans.

Com funciona un arbre? Com es fa l’humus? Què és la fusta? Des dels humils cucs de terra, imprescindibles en la fabricació d’humus, fins als arbres, protagonistes indiscutibles, aquesta exposició fa un recorregut pel complex ecosistema anomenat bosc.

La  mostra també recull les principals espècies arbòries de la península, la seva ecologia i la seva vinculació a l’ésser humà,  a través d’una singular col·lecció, a més de presentar cinc dels arbres més singulars de la península Ibèrica.

L’exposició El bosc. Molt més que fusta, es podrà visitar a la Plaça de Andalucía  fins al 17 de març de 2016

 

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades