Tornar Tornar

Gestos iconoclastes, imatges heterodoxes. Comisart. Noves mirades sobre la Col·lecció ”la Caixa”. CaixaForum Barcelona

Barcelona, 2 Març 2016

La destrucció d’imatges té una llarga història amb capítols destacats en diversos llocs del món, i també al nostre país. Alguns dels esdeveniments polítics més recents han fet retornar a l’imaginari col·lectiu la figura de l’iconoclasta.

El projecte expositiu del jove comissari Carlos Martín (Granada, 1979) convida els espectadors a reflexionar sobre el fenomen de la destrucció i el reaprofitament de les imatges, amb manipulacions que en canvien radicalment el sentit. Així, els artistes seleccionats  tracten temes com la dialèctica entre creació i destrucció, la conversió de l’experiència en relíquia o l’aura de l’objecte artístic.

Gestos iconoclastes, imatges heterodoxes és la segona de les tres mostres que es poden veure a CaixaForum Barcelona aquesta temporada en el marc de Comisart, programa que ofereix oportunitats de professionalització al sector del comissariat i que promou noves mirades sobre els fons d’art contemporani de la Col·lecció ”la Caixa” d’Art Contemporani i els fons de la Col·lecció MACBA. Els artistes inclosos són Txomin Badiola, Miroslaw Balka, Vanessa Beecroft, Enzo Cucchi, Equipo Crónica, Lucio Fontana, Katharina Fritsch, Rodney Graham, Raymond Hains, Sherrie Levine, Rogelio López Cuenca, Manuel Millares, Pedro G. Romero, Javier Peñafiel, Pere Portabella i Valeska Soares.

En el marc de l’exposició, s’organitzarà un cicle amb xerrades performatives, amb la participació dels artistes Rogelio López Cuenca i Valeriano López, el cineasta Pere Portabella i l’antropòleg Manuel Delgado.

Gestos iconoclastes, imatges heterodoxes. Comisart. Noves mirades sobre la Col·lecció ”la Caixa”. Del 4 de març al 5 de juny de 2016 a CaixaForum Barcelona (av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).


Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades