Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” i el CREAF presenten un programa per controlar mosquits transmissors de malalties globals com el dengue, el chikungunya i el Zika

Barcelona, 4 Març 2016

Antoni Comín, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya; Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Frederic Bartumeus, investigador ICREA en representació del CREAF, han presentat un projecte per impulsar la recerca, el seguiment i el control dels dos principals mosquits transmissors del dengue, el chikungunya, la febre groga i el Zika, el mosquit tigre i el de la febre groga (Aedes albopictus i Aedes aegypti).

La nova plataforma Mosquito Alert, que actualitza l’anterior projecte Atrapa el Tigre, incorporarà Aedes aegypti, l’actual responsable de l’expansió del Zika. Aquesta iniciativa permetrà implementar un sistema d’alerta anticipada basat en ciència ciutadana, que detectarà si aquest mosquit arriba al nostre territori.

Mosquito Alert amplia el seguiment de la presència i l’expansió del mosquit tigre amb la finalitat que les dades que es recullin nodreixin els sistemes de gestió de salut pública i recerca epidemiològica actual a l’Estat.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades