Tornar Tornar

Impressionistes i moderns. Obres mestres de la Phillips Collection. CaixaForum Barcelona

Barcelona, 10 Març 2016

«Un petit museu íntim combinat amb un centre d’experimentació.» Duncan Phillips (1886-1966) definia així el 1926 el que va ser el primer museu dedicat a l’art moder n als Estats Units, inaugurat el 1921 a la ciutat nord-americana de Washington.

Avui, la Phillips Collection és reconeguda arreu del món pel seu fons d’art impressionista, modern i contemporani. La institució celebra el seu 95 aniversari i, gràcies a la col·laboració amb l’Obra Social ”la Caixa”, presenta a CaixaForum Barcelona Impressionistes i moderns, una selecció excepcional de 60 pintures a càrrec de 44 artistes essencials dels dos últims segles: Picasso, Manet, Monet, Degas, Van Gogh, Cézanne, Courbet, Matisse, Modigliani, Braque, Pollock, O’Keeffe i Rothko, entre altres.

La suma d’aquestes obres mestres dóna com a resultat una mostra que ens permet viatjar a través d’alguns dels principals moviments que es van anar desenvolupant des del segle XIX i fins a la segona meitat del segle XX, des del realisme i el romanticisme fins a l’expressionisme abstracte, passant per l’impressionisme o el cubisme. També ens permet conèixer la història d’aquesta col·lecció i del seu impulsor, Duncan Phillips, un pioner, un apassionat de l’art del seu temps que, confiant en el seu instint per detectar el talent, va saber reunir una col·lecció de prestigi mundial.

Impressionistes i moderns. Obres mestres de la Phillips Collection es podrà visitar de l’11 de març al 19 de juny a CaixaForum Barcelona (av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8)

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

El Museu de la Ciència CosmoCaixa bat el rècord històric amb 1,2 milions de visitants

Més de 8,1 milions de persones han visitat el 2023 els centres CaixaForum i el Museu de la Ciència CosmoCaixa, i també les exposicions itinerants impulsades per la Fundació ”la Caixa”, cosa que representa un augment global del 13,19 % respecte de l’any anterior. El Museu de la Ciència CosmoCaixa ha batut el seu rècord històric de públic amb 1,2 milions de visitants, un 54% més que l’any anterior.

CosmoCaixa bat el rècord històric de públic amb 1,2 milions de visitants, més del 50% que l’any anterior