Tornar Tornar

Dibuixar Versalles. Charles Le Brun (1619-1690). CaixaForum Madrid

Madrid, 15 Març 2016

Tres segles i mig després de la seva execució, les grans decoracions del Palau de Versalles no han perdut el poder de fascinació. Dibuixar Versalles permet endinsar-nos al cor de la fabricació d’aquestes decoracions a partir dels esbossos i els dibuixos preparatoris que el pintor francès Charles Le Brun (1619-1690) va fer per a l’Escala dels Ambaixadors i la Galeria dels Miralls.

Els cartonsdibuixos a escala 1:1– mostren el virtuosisme de Le Brun com a dibuixant, el seu talent per a la construcció d’escenes i la força que hi imprimeix. Són estudis de personatges, figures al·legòriques, trofeus i animals que es van integrar en les composicions, concebudes com a grans trencaclosques simbòlics.

De manera excepcional, el Museu del Louvre conserva una important col·lecció d’aquests cartons, i gràcies a la implicació de l’Obra Social ”la Caixa” en el projecte, s’ha pogut dur a terme una important campanya de restauració.

La mostra a CaixaForum Madrid està formada per 74 obres, entre les quals destaquen 36 cartons, bona part dels quals es mostren al públic per primera vegada.

Dibuixar Versalles. Charles Le Brun (1619-1690). es podrà visitar del 16 de març al 19 de juny de 2016 a  CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36).


Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema