Tornar Tornar

La Fundación Cajasol i l’Obra Social “la Caixa”, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ayamonte presenten la mostra Tecnorevolució

Huelva, 31 Març 2016

En la història de la humanitat, són innombrables les aportacions amb què la ciència i la tecnologia han contribuït al progrés i al desenvolupament social. En l’última dècada, aquests avenços s’han multiplicat exponencialment, i això, segons la Comissió Europea, és degut principalment a «la iniciativa d’investigació més important del segle XXI»: la convergència tecnològica.

Les sinergies creades entre les anomenades tecnologies convergents han augmentat de manera notable fins a arribar a fer-se impensable el desenvolupament de cadascuna per separat. Aquest fet s’ha manifestat en una autèntica revolució en els avenços tecnològics presents en la nostra vida quotidiana.

Tecnorevolució és una exposició interactiva que vol donar a conèixer les tecnologies convergents: la nanotecnologia, la biotecnologia, les tecnologies de la informació i de les comunicacions (TIC), i les ciències cognitives (NBIC). Les seves interconnexions canvien el món que ens envolta i provoca una autèntica revolució en camps tan diferents com la construcció, el transport, l’agricultura, la medicina, l’educació o l’art.

Moure una bola amb el poder de la ment, endevinar per mitjà d’un ordinador com es propaga un virus i es produeix una pandèmia, o veure com un minirobot porta un medicament a un punt concret del nostre cos, són només algunes aplicacions de les tecnologies convergents que podran veure els visitants de l’exposició. Tecnorrevolució, organitzada per la Fundación Cajasol i l’Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ayamonte es podrá visitar a la Plaça de la Coronación, del 31 de març al 13 d’abril de 2016.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades