Tornar Tornar

El pes d’un gest. La mirada de Julião Sarmento a les col·leccions Gulbenkian, MACBA i ”la Caixa”. CaixaForum Madrid

Madrid, 21 Juny 2016

«Aquesta exposició d’objectes no és sinó un cos gegantí, fet real per la suma de les parts que el componen. És també un cos que es desitja i la urgència del qual és inevitable. I és, a més a més, un cos que per definició es presenta i endevina com el temps d’un sospir o el pes d’un gest.»

L’artista portuguès Julião Sarmento proposa en la nova exposició de CaixaForum Madrid una instal·lació conceptual, una obra d’obres. Ho fa a partir d’una selecció inèdita fins el moment de 19 artistes i 29 obres essencials de les col·leccions del MACBA, la Fundação Calouste Gulbenkian i ”la Caixa”.

N’és el resultat El pes d’un gest, exposició que té un triple atractiu. És una invitació a veure amb nous ulls l’art internacional de les últimes dècades a partir d’algunes obres cabdals de les tres col·leccions: Juan Muñoz, Gerhard Richter, Rita McBride, Thomas Schütte, James Coleman, Christopher Williams, Tony Cragg, Edward Ruscha, Tobias Rehberger, Thomas Struth, Alan Charlton, Dominique González-Foerster i Cristina Iglesias. És també una aproximació a l’art portuguès, tan desconegut entre nosaltres malgrat la proximitat i l’afinitat cultural, amb noms com ara João Onofre, Gabriel Abrantes, António Areal, Fernando Calhau i Didier Fiuza Faustino. I, finalment, és una invitació a descobrir el món de Julião Sarmento: el seu interès per la literatura i el cinema, la seva preocupació per la seducció i la violència, i el despullament progressiu, la cerca de formes essencials.

El pes d’un gest. La mirada de Julião Sarmento a les col·leccions Gulbenkian, MACBA i ”la Caixa” es podrá visitar a CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36) del 22 de juny al 18 de setembre de 2016.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema