Tornar Tornar

19è FotoPres ”la Caixa”. Nova imatge documental. CaixaForum Saragossa

Saragossa, 5 Juliol 2016

Deu exposicions en una, 10 personals aproximacions a la fotografia documental que qüestionen i expandeixen l’estatus de la imatge com a reflex de la realitat. Amb més de tres dècades a l’esquena, el veterà certamen FotoPres ”la Caixa” es reinventa i arriba en forma de gran exposició a CaixaForum Saragossa.

Les mostres  aborden aspectes diversos de la societat actual -el territori, les perifèries, la identitat, la violència o les fronteres-, utilitzant formats que desborden la imatge tradicional i inclouen el vídeo, la documentació, la instal·lació o la convivència del projecte en xarxes socials.

Aquests deu projectes s’han pogut dur a terme gràcies a una de les ajudes rebudes en la dinovena edició del certamen. En la seva aposta per la imatge i el seu paper en el món contemporani, l’Obra Social ”la Caixa” ha comptat amb la col·laboració de l’agència Magnum Photos, els fotògrafs de la qual han exercit de tutors dels seleccionats. A més de donar suport a la creació, FotoPres ”la Caixa” inclou l’exhibició del resultat en aquesta mostra, així com també l’edició d’un llibre, que cada un dels fotògrafs ha pogut preparar amb total llibertat. Els autors seleccionats són Arnau Blanch, Rebecka Bíró i Victoria Montero, Jon Cazenave, el grup format per Borja Larrondo, Pablo López-Learte i Diego Sánchez, El Cíclope Mecánico, Gerardo Custance, Mattia Insolera, Sebastián Liste, David Mocha i el col·lectiu NOPHOTO.

19è FotoPres ”la Caixa”. Nova imatge documental. es podrà visitar a CaixaForum Saragossa  (av. Anselmo Clavé, 4)  del 6 de juliol al 25 de setembre de 2016.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades