Tornar Tornar

Impressionistes i moderns. Obres mestres de la Phillips Collection. CaixaForum Madrid

Madrid, 13 Juliol 2016

«Un petit museu íntim combinat amb un centre d’experimentació.» Duncan Phillips (1886-1966) definia així el 1926 el que va ser el primer museu dedicat a l’art moder n als Estats Units, inaugurat el 1921 a la ciutat nord-americana de Washington.

Avui, la Phillips Collection és reconeguda arreu del món pel seu fons d’art impressionista, modern i contemporani. La institució celebra el seu 95 aniversari i, gràcies a la col·laboració amb l’Obra Social ”la Caixa”, presenta a CaixaForum Madrid Impressionistes i moderns, una selecció excepcional de 60 pintures a càrrec de 44 artistes essencials dels dos últims segles: Picasso, Manet, Monet, Degas, Van Gogh, Cézanne, Courbet, Matisse, Modigliani, Braque, Pollock, O’Keeffe i Rothko, entre altres.

La suma d’aquestes obres mestres dóna com a resultat una mostra que ens permet viatjar a través d’alguns dels principals moviments que es van anar desenvolupant des del segle XIX i fins a la segona meitat del segle XX, des del realisme i el romanticisme fins a l’expressionisme abstracte, passant per l’impressionisme o el cubisme. També ens permet conèixer la història d’aquesta col·lecció i del seu impulsor, Duncan Phillips, un pioner, un apassionat de l’art del seu temps que, confiant en el seu instint per detectar el talent, va saber reunir una col·lecció de prestigi mundial.

Impressionistes i moderns. Obres mestres de la Phillips Collection es podrà visitar del 14 juliol al 23 d’octubre a CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36).

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema