Tornar Tornar

Philippe Halsman. Sorprèn-me! CaixaForum Barcelona

Barcelona, 14 Juliol 2016

Philippe Halsman (Riga, Letònia, 1906 ? Nova York, Estats Units, 1979) va experimentar amb la fotografia durant tota la seva carrera. Sempre va insistir en el potencial creatiu encara sense explorar de la imatge i resumia aquesta opinió citant la resposta que Serguei Diàguilev va donar a Jean Cocteau quan aquest li va preguntar què havia de fer per poder col·laborar-hi: «Sorprèn-me!». Amb aquesta resposta al cap, Halsman va iniciar una carrera que es va allargar durant més de quatre dècades, primer a París, i després als Estats Units, i que va deixar desenes d’imatges icòniques a l’imaginari popular.

L’exposició que ara presenta l’Obra Social ”la Caixa” juntament amb el Musée de l’Elysée de Lausana constitueix la retrospectiva més completa que s’ha fet mai del fotògraf nord-americà i recull imatges desconegudes al costat d’alguns dels seus retrats més famosos. Sorprèn-me! està formada per més de tres-centes obres. En destaca un nombrós grup de peces que no s’havien exposat abans -fulls de contacte, proves d’impressió, fotomuntatges originals- i que surten a la llum gràcies a la col·laboració de la mateixa família de l’artista en aquest projecte.

 
Philippe Halsman. Sorprèn-me! es podrà visitar del 15 de juliol al 22 de novembre de 2016 a CaixaForum Barcelona (av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades