Tornar Tornar

Una investigació de l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació Pasqual Maragall demostra els beneficis de la psicoteràpia grupal en els cuidadors de persones amb Alzheimer

Barcelona, 26 Juliol 2016

Impulsat per l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació Pasqual Maragall, en col·laboració amb la CEAFA, l’estudi mostra que la intervenció psicològica grupal pautada, reforçada amb sessions de seguiment, ajuda a millorar la qualitat de vida, la capacitat de resiliència i l’estat d’ànim dels cuidadors de persones amb Alzheimer.

221 cuidadors de tot l’Estat, distribuïts en 23 grups terapèutics, 17 dels quals han rebut teràpia psicològica grupal, han compartit les seves experiències i han abordat temes com el desgast emocional, l’acceptació de la nova realitat i el pensament positiu.

Més de 600.000 persones a Espanya pateixen Alzheimer i altres formes de demència. El 80 % d’aquestes persones viuen al seu domicili amb un familiar, que n’és el cuidador principal i que dedica 15 hores diàries a atendre les seves necessitats. Aquesta tasca genera en molts casos un important desgast físic i emocional.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades