Tornar Tornar

Enllaços recomanats

CaixaForum Madrid

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Les col·leccions del British Museum, la pintura de Ramon Casas i les fotografies de Philippe Halsman i Cristina García Rodero protagonitzen la temporada a CaixaForum Madrid

Madrid, 13 Setembre 2016

L’Obra Social ”la Caixa” presenta la programació del seu centre cultural a Madrid per a la temporada 2016-2017, marcada per una oferta de gran qualitat i varietat dissenyada per a tots els públics.

Durant l’any 2015, les 48 exposicions programades en els set centres CaixaForum van rebre més de 2,1 milions de visitants. CaixaForum Madrid va acollir prop de 1.500 activitats en la temporada anterior (setembre 2015-agost 2016), que van comptar amb el suport de més de 603.000 visitants.

CaixaForum Madrid es convertirà, aquesta temporada, en un petit British Museum, i acollirà dos projectes excepcionals fruit de l’aliança establerta el 2015 amb el centre britànic. Una mostra molt ambiciosa sobre l’edat mitjana repassarà els esdeveniments, personatges i aspectes clau que han configurat Europa. Posteriorment serà el torn de l’antiga Grècia, amb una exposició que analitzarà l’esperit competitiu en aquesta civilització, més enllà de l’àmbit esportiu que coneixem.

Una producció pròpia, en aquest cas en col·laboració amb La Cinémathèque Française, aprofundirà la influència que ha exercit el cinema en les arts visuals -i viceversa- durant els 120 anys d’existència, des de Monet i els germans Lumière fins a David Lynch, passant per Chaplin, Hitchcock, Duchamp, Léger o Dalí.

L’entitat portarà a Madrid una retrospectiva sobre Ramon Casas, que reunirà més de dues-centes peces del pintor, dibuixant, cartellista i una de les grans figures del Modernisme, així com d’alguns dels seus contemporanis, com ara Picasso, Toulouse-Lautrec, Rusiñol o Sorolla, entre d’altres.

La fotografia tindrà un paper destacat, amb dos protagonistes absoluts. El primer serà Philippe Halsman, amb una exposició retrospectiva que incidirà en la seva relació amb Dalí i mostrarà els nombrosos retrats que va fer d’estrelles de Hollywood. També s’exhibirà el darrer treball de Cristina García Rodero, que ha viatjat a l’Índia convidada per l’entitat per documentar el paper de les dones a les comunitats rurals d’Anantapur.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema